Banānu un riekstu maize

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Šī maizīte izskatās necila. Bet kā ar daudzām lietām dzīvē – tās skaistums slēpjas dziļāk. Tā ir sātīga, smaržīga un sulīga. To ēdot, nedaudz šķiet, ka paliek tā labi ap sirdi. Turklāt, ja šai maizītei nepieliksiet olu, bet aizstāsiet to ar linsēklām, jūsu vegānu draugi jūs mīlēs uz mūžu.

Sastāvdaļas

  • 5 mazi, ļoti gatavi banāni
  • 250 g mandeļu
  • 150 g pilngraudu kviešu miltu
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 ola vai 1 ēdamkarote linsēklu, sablendētu ar 3 ēdamkarotēm ūdens
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 3 ēdamkarotes neitrālas eļļas
  • 50–100 ml ūdens

Zemesriekstu sviestam:

  • 0,5 kg grauzdētu zemesriekstu vai citu riekstu
  • 1 tējkarote sāls

Zemeņu ievārījumam:

  • 400 g saldētu zemeņu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura

 

 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Mandeles ieber blenderī un samaļ līdz rupju miltu konsistencei, pievieno banānus, arī sablendē, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sablendē, bet ne ilgāk kā minūti, lai milti neizveido lipīgu masu.
  3. Lej mīklu ietaukotā maizes formā un liek cepties 40–50 minūtes. Gatavību pārbauda, maizē ievietojot kociņu. Ja nekas nelīp klāt, tad maizīte gatava.
  4. Pirms pasniegšanas tai vajadzētu pastāvēt vismaz stundu, lai tā labāk turētos kopā.
  5. Pagatavo zemesriekstu sviestu: zemesriekstus kopā ar sāli blendē virtuves kombainā ~ 3 minūtes, līdz tie kļūst krēmīgi.
  6. Pagatavo ievārījumu: liek zemenes mazā katliņā, pievieno cukuru un karsē ~ 15 minūtes, līdz cukurs izkusis un ūdens iztvaikojis, lai ogas būtu sulīgas, bet ne ūdeņainas.

Komentāri: