Pamatnei
Dekorēšanai
Cepumus sablendē vai ar piestiņu sastampā līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē un pievieno cepumu masai. Izmaisa ar rokām vai karoti. Tortes veidnes dibenā ieklāj cepamo papīru, cepumu masu izlīdzina un ar rokām izspaida pa visu veidnes apakšu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C temperatūrai. Kūkas veidni liek cepeškrāsnī, un cep 5–10 minūtes. Tad tortes veidni izņem no cepeškrāsns un pamatnei ļauj atdzist.
Tikmēr sagatavo krēmu: balto šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina.
Olas baltumu saputo kopā ar cukuru.
Kad masa ir spīdīga, tai pievieno maskarpones sieru un balto šokolādi. Visu sakuļ kopā ar mikseri līdz viendabīgai krēma konsistencei.
Pa vienai karotītei pievieno zaļās tējas pulveri. Kad ir pievienotas 3 tējkarotes, pagaršojiet. Ja vēlaties spilgtāku krāsu, pievienojiet vēl, bet jāatceras, ka tējas pulveris dod ne tikai krāsu, bet arī garšu. Krēms var kļūt rūgts.
Putukrējumu sakuļ stingrās putās un pievieno krēmam.
Želatīnu uzsilda ūdens peldē un ātri iemaisa krēmā.
Gatavo krēma masu lej tortes veidnē virsū pamatnei, un kūku liek ledusskapī uz 3 stundām sastingt.
Dekorē ar dzērveņu tēju.
Kur var iegādāties matē tēju??
Sveika, Jāmeklē šī tēja specializētās tējnīcās. Piemēram, miera ielā “Illuseum” https://www.facebook.com/miera19
tā noteikti ir matcha, nevis matē tēja.
matča ir pulvertēja no japānas, bet matē – rūgta gabaliņtēja no dienvidamerikas.
tā noteikti ir matcha, nevis matē tēja.
matča ir pulvertēja no japānas, bet matē – rūgta gabaliņtēja no dienvidamerikas.
1.Vai obligāti jāpievieno matē tēja? Vai šai kūkai tā ir obligāta jeb var arī gatavot kūku bez šīs tējas?
2. Un, vai matē tēju var aizstāt arī ar kādu citu tēju?
Paldies!