Baltās šokolādes un zaļās matē tējas kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 350 g baltās šokolādes
  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g maskarpones siera
  • 1 olas baltums
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 10 g želatīna
  • 3-4 tējkarotes matē tējas pulvera
  • apaļā tortes veidne 22 cm diametrā
  • cepamais papīrs ieklāšanai formā

Pamatnei

  • 100 g sviesta
  • 1 paciņa klasisko “Selgas” cepumu (~ 180 g)

Dekorēšanai

  • dzērveņu tēja (pieejama veikalos visā Latvijā)

Pagatavošana

  1. Cepumus sablendē vai ar piestiņu sastampā līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē un pievieno cepumu masai. Izmaisa ar rokām vai karoti. Tortes veidnes dibenā ieklāj cepamo papīru, cepumu masu izlīdzina un ar rokām izspaida pa visu veidnes apakšu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C temperatūrai. Kūkas veidni liek cepeškrāsnī, un cep 5–10 minūtes. Tad tortes veidni izņem no cepeškrāsns un pamatnei ļauj atdzist.
  2. Tikmēr sagatavo krēmu: balto šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina.
  3. Olas baltumu saputo kopā ar cukuru.
  4. Kad masa ir spīdīga, tai pievieno maskarpones sieru un balto šokolādi. Visu sakuļ kopā ar mikseri līdz viendabīgai krēma konsistencei.
  5. Pa vienai karotītei pievieno zaļās tējas pulveri. Kad ir pievienotas 3 tējkarotes, pagaršojiet. Ja vēlaties spilgtāku krāsu, pievienojiet vēl, bet jāatceras, ka tējas pulveris dod ne tikai krāsu, bet arī garšu. Krēms var kļūt rūgts.
  6. Putukrējumu sakuļ stingrās putās un pievieno krēmam.
  7. Želatīnu uzsilda ūdens peldē un ātri iemaisa krēmā.
  8. Gatavo krēma masu lej tortes veidnē virsū pamatnei, un kūku liek ledusskapī uz 3 stundām sastingt.
  9. Dekorē ar dzērveņu tēju.
1. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 1

Cepumus sablendē vai ar piestiņu sastampā līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē un pievieno cepumu masai. Izmaisa ar rokām vai karoti. Tortes veidnes dibenā ieklāj cepamo papīru, cepumu masu izlīdzina un ar rokām izspaida pa visu veidnes apakšu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C temperatūrai. Kūkas veidni liek cepeškrāsnī, un cep 5–10 minūtes. Tad tortes veidni izņem no cepeškrāsns un pamatnei ļauj atdzist.

2. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 2

Tikmēr sagatavo krēmu: balto šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina.

3. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 3

Olas baltumu saputo kopā ar cukuru.

4. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 4

Kad masa ir spīdīga, tai pievieno maskarpones sieru un balto šokolādi. Visu sakuļ kopā ar mikseri līdz viendabīgai krēma konsistencei.

5. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 5

Pa vienai karotītei pievieno zaļās tējas pulveri. Kad ir pievienotas 3 tējkarotes, pagaršojiet. Ja vēlaties spilgtāku krāsu, pievienojiet vēl, bet jāatceras, ka tējas pulveris dod ne tikai krāsu, bet arī garšu. Krēms var kļūt rūgts.

6. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 6

Putukrējumu sakuļ stingrās putās un pievieno krēmam.

Želatīnu uzsilda ūdens peldē un ātri iemaisa krēmā.

7. pagatavošanas solis
Baltas sokolades kuka – 8

Gatavo krēma masu lej tortes veidnē virsū pamatnei, un kūku liek ledusskapī uz 3 stundām sastingt.

8. pagatavošanas solis
tituls

Dekorē ar dzērveņu tēju.

Komentāri: