Avokado krēmzupa

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 gatavi avokado
  • 1 garais gurķis vai 3 mazie gurķīši
  • 1 citrona sula + miziņa no ½ citrona
  • 1 neliela buntīte pētersīļu
  • 5–10 piparmētru lapiņas
  • 1 čili pipars
  • ~ 400 ml dabiskā jogurta + nedaudz pasniegšanai
  • 300 ml auksta ūdens
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gurķi un avokado noskalo, nomizo un sagriež gabalos. Liek bļodā un uzspiež citronu sulu. Pievieno sagrieztas čili pipara ripiņas.
  2. Zaļumus noskalo. Daļu zaļumu atstāj pasniegšanai, pārējos sagriež.
  3. Pievieno jogurtu, ūdeni un visu sablendē viendabīgā masā.
  4. Pievieno sagrieztos zaļumus.
  5. Norīvē citronam miziņu un pievieno zupai.
  6. Pievieno sāli, ja nepieciešams, vēl piparus. Sablendē un liek ledusskapī uz ~ 30 minūtēm.
  7. Pasniedz pārkaisītu ar smalki sakapātiem zaļumiem un dekorētu ar jogurtu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķi un avokado noskalo, nomizo un sagriež gabalos. Liek bļodā un uzspiež citronu sulu. Pievieno sagrieztas čili pipara ripiņas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo. Daļu zaļumu atstāj pasniegšanai, pārējos sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno jogurtu, ūdeni un visu sablendē viendabīgā masā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sagrieztos zaļumus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norīvē citronam miziņu un pievieno zupai.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sāli, ja nepieciešams, vēl piparus. Sablendē un liek ledusskapī uz ~ 30 minūtēm.

7. pagatavošanas solis
Tomatu zupa

Pasniedz pārkaisītu ar smalki sakapātiem zaļumiem un dekorētu ar jogurtu.