Ātrā maskarpones siera kūka ar ogu mērci

Viegla
līdz 2 h
8 personām

Svaigais maskarpones siers (Mascarpone) parasti tiek izmantots desertiem. Piedāvājam vienkāršu un ātri pagatavojamu siera kūku– bieza maiga krēma kārta uz drupana cepumu pamata. Maigo garšu lieliski izceļ saldskābā ogu mērce.

Sastāvdaļas

  • 450 g upeņu, melleņu (svaigas vai ievārījumā)
    200 g pūdercukura
    200 ml ūdens
    1 ēdamkarote kukurūzas miltu
    Kūkas pamatnei

    250 g cepumu „Selga”
  • 85 g sviesta

Krēmam

  • 300 ml saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 500 g maskarpones siera vai svaigā siera Philadelphia
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • tortes forma cepšanai

 

8 – 12 gabaliņi

Pagatavošana

1. Pagatavo ogu mērci. Svaigas ogas noskalo un liek katliņā. Pārlej ar 175 ml ūdens un pieber pūdercukuru. Visu uzkarsē un vāra uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Kukurūzas cieti samaisa ar 25 ml auksta ūdens un pievieno ogu mērcei. Samaisa un izslēdz liesmu.
Ja mērces gatavošanai izmanto ogu ievārījumus, tad rīkojas līdzīgi, tikai nepievieno cukuru.

  1. Tortes veidnes (22 cm diametrā) pamatni izklāj ar cepamo papīru un veidnei uzliek malas. Malas ietauko ar sviesta piciņu. Var izmantot paplāti ar augstām malām.
    Cepumus sadrupina ar mīklas rulli vai virtuves kombainā. Sviestu izkausē un samaisa ar cepumu masu. Iegūto masu liek veidnē un ievieto ledusskapī.
    3. Sagatavo krēmu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru. Putošanas laikā pievieno vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu. Saputoto saldo krējumu sajauc ar svaigo sieru.
    5. Gatavo kūku. Uz cepumu pamatnes uzziež saldā krējuma un siera krēmu un izlīdzina. Kūku liek uz 2-3 stundām ledusskapī.
    6. Pasniedz sadalītu gabaliņos un pārlietu ar ogu mērci.

Komentāri:

  • Zane O saka:

    Ko var lietot kukurūzas miltu vietā, ja nav mājās? Kādās proporcijās?

  • Līva Vilnīte saka:

    kartupeļu miltus. Lietojiet tos. Aptuveni tikpat daudz.
    Liene

  • Anita saka:

    Kas viņu sacietina,kamēr vina stāv ledusskapī?Man liekas,ka bija jāliek želatīns…

  • Anita saka:

    Un nav norādīts,ka jābūt pēc iespējas treknākam saldajam krējumam,lai uzkultu!!!

  • Gunta saka:

    paldies par ātro recepti! izdevās lieliski! 🙂

  • Gunita saka:

    Dìvaini , ka pie nepieciešamajàm lietàm ir minèta “tortes forma cepšanai ” ,bet nekur tas ,ka kùka bùtu jàcep nav teikts ! Samulsu .

  • Gunita saka:

    Dìvaini , ka pie nepieciešamajàm lietàm ir minèta “tortes forma cepšanai ” ,bet nekur tas ,ka kùka bùtu jàcep nav teikts ! Samulsu ….

  • jordans saka:

    Ļoti laba receptīte, jāsākiepirkt detaļas 🙂

    http://livit.lv/

  • Daina saka:

    Izklausās vilinoši un iespējami vienkārši! Brīvdienās izmēğināšu! 🙂

  • Arita saka:

    Ļoti elementāri un vnk

  • Daiga saka:

    Želantīns nav jāpievieno? – kas sacietina kūku?!

    • Maria saka:

      Labi saputots krējums ar biezo sieru ir pietiekami stingrs. Ja kūku nav jāpārvadā lielos attālumos un lielā karstumā, būs laba un garšīgāka nekā ar želatīnu.

  • Laura saka:

    Ļoti vienkārša recepte. Sanāca garšīgi:-)

  • Simon_Guru saka:

    Sanāca normāla,Nezinu kāpēc,man tas krēms sanāca ļoti dīvains un tāds,nevis kā parasti siera kūkām,bet izskatās kā vienkārši uzlikts putukrējums pa virsu cepumu pamatnei,Visu izdarīju kā bija rakstīts…

  • Alvīne saka:

    Kādēļ pievienojot ”citrona miziņu”viss smuki saputotais krējums izjuka? Šķidrums atdalījās no krējuma.. Nez vai tagad sacietēs ledusskapī..